top of page
BMS-014_edited.jpg

Hvad er kropsterapi?

Med kropsterapi arbejder man ud fra en tilgang om, at kroppen og psyken hænger sammen.
Man kender det fra børn, der har ondt i maven, når det er svært at sætte ord på, hvad der er galt. Det samme gør sig gældende for voksne. Ryg- og skuldersmerter, irriteret tyktarm, spændingshovedpine og migræne kan være tegn på, at kroppen reagerer på stress, arbejdsliv, parforhold eller sorg.
En behandling hjælper dig til at skabe forbindelsen mellem kroppen og hjernen og skaber balance i nervesystemet. Det sætter gang i kroppens naturlige helbredelsesprocesser.
Kropsterapi har taget det bedste fra forskellige anerkendte massageteknikker, åndedrætsteknikker, mobiliserende ledfrigørelser, akupunktur og zoneterapi.


Hvordan foregår det?

Vi starter med en kort snak om, hvordan du har det - om der er særlige områder, du føler skal have vores fokus. På briksen "skanner" jeg din krop ved at mærke mig frem til spændinger og iagttage, om din krop har et mønster i, hvordan den bevæger sig og reagerer på tryk og pulserende massage.  
 

Behandlingen foregår som en dybdegående og pulserende massage, hvor jeg arbejder med muskulaturen, scener og bindevævet. De pulserende greb bruges til at sætte bevægelse i kroppen, gang i blodcirkulationen og lymfesystemet og virker på samme tid beroligende på nervesystemet. Det hjælper til at kroppen til at komme af med affaldsstofferne efter behandlingen.
Selvom du måske mest er du generet af en øm skulder, vil jeg arbejde med hele kroppen, da terapien bygger på principper om meridianbaner, kendt fra akupunkturens verden. Behandling flere steder af din krop vil øge behandlingens effekt og virker bedre end blot den umiddelbare lindring.


Træk vejret!

Åndedrættet har stor betydning for en vellykket behandling. Du tænker måske, at du jo altid trækker vejret. Men jeg vil guide dig til dybere vejrtrækninger, som øger iltoptagelsen i musklerne og kroppen hjælpes fra at være i en stresstilstand til at blive afslappet. Det bliver muligt for mig at komme dybere i behandlingen og samtidig arbejder din krop videre med at restituere efter behandlingen.
 

Reaktioner
Kroppen arbejder videre efter behandlingen på briksen, så man kan få forskellige reaktioner - både træthed eller et godt skud energi. Musklerne kan blive ømme og din mave giver måske lyd fra sig. Men tag det som et godt tegn på at din krop arbejder videre på at få dig i god balance. 

Hvad kan kropsterapi hjælpe med?

Ondt i ryggen?

80 procent af alle danskere oplever at have ondt i ryggen. Med en kropsterapi går vi ind og skaber bevægelse, der lindrer smerterne og nogle gange fjerner dem helt.

Det kan skyldes overbelastning, akut hold i lænden, sammenfald i ryggen - eller en reaktion på din mentale tilstand.

Stress?

Kender du følelsen af indre uro, hjertebanken, dårlig søvn og overblikket der forsvinder? Så er du en af de mere end 400.000, der dagligt døjer med stress. Stress er ikke en sygdom, men kroppens reaktion af længerevarende belastning. Kropsterapi afstresser systemet og giver ro.

 

Efterfødsel

Som nybagt mor har din krop været presset til det yderste og det kan være svært at finde overskud til at pleje dig selv, når du ikke får den søvn du har brug for, når det lille nye væsen kræver dig døgnet rundt. Kropsterapi kan hjælpe dig til at til komme i god kontakt med din krop igen og skabe det overskud, du står og mangler  - og baby må selvfølgelig gerne komme med og få nogle rare beroligende tryk. 

 

Psoas musklen

Psoas musklen, er også kendt som hoftebøjeren, mørbraden, følelsesmusklen, og sjælens muskel. Psoas er den dybeste mavemuskel og måske den vigtigste stabilisator for ryggen. Det er den muskel, der gør, at du kan gå oprejst, bøje lænden og rotere benene, da den forbinder rygraden med vores ben. Hvis du er i tvivl om, hvor din psoasmuskel sidder, kan du forestille dig, når du bliver forskrækket. Psoasmusklen er nemlig også den muskel, der reagerer når hjernen melder alarm og kroppen krummer sig sammen for at beskytte sig selv. Når psoasmusklen er stram, kan den være et bæst, der lægger pres på nerverne og svækker vejrtrækning i mellemgulvet. 

Sorg

Skilsmisse, kærestesorg, fyret eller har du mistet én, du har kær? Sorg kan være en helt urimelig smerte, der overskygger hverdagen. En smerte man ikke kan dokumentere i blodprøver eller røntgenbilleder, men som fylder så meget, så det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Kropsterapi kan give en forløsning, så du bedre kan komme overens med sorgen. 

Driller iskias?

En spændt iskias er ofte forbundet med kraftige smerter. Det kan behandles med kropsterapi, hvor ikke kun iskias bliver afspændt men også muskler og sener forbundet til området, så du vil føle stor lettelse.

 

ADHD

Find ro og kom i bedre kontakt med din krop. Flere og flere bliver diagnosticeret med ADHD/ADD som voksne. Det kan give følelsen af, at 10-øren endelig faldt og et mønster af tankemylder, glemsomhed, uro, svingende energiniveau får en plads. Kropsterapi kan give dig den forbindelse til din krop, du har savnet. Du mærker dig selv bedre og de pulserende bevægelser vugger dig til ro. Du vil rejse dig med fødderne solidt plantet og et overskud til at kunne håndtere flere indtryk - eller give dig selv plads til at skærme dig for dem.
 

Irriteret tyktarm.

15% af alle danskere lider af irriteret tyktarm. Men det er ikke en egentlig diagnose, men er symptom på andre ubalancer i kroppen. Det giver ofte forstoppelse eller modsat, og kan skyldes en ubalance i tyktarmen. Det kan behandles ved at pulsere på tyktarmsmeridianen, som blandt andet findes i armen og blid massage af maveområdet.

bottom of page